Saját bloglista

2015. május 23., szombat

Dimensions:

Footprints in the Sand - Nyomok a homokban - Spuren im Sand - Orme sulla sabbia




A történet egy férfiről szól, aki azt álmodta, hogy elérkezett élete végéhez. Visszatekintve úgy látta életét, mint egy tengerparti sétát Jézussal. Ahogy visszatekintett az életére, két pár lábnyomot látott a homokban az út java részén - az egyik az övé, a másik Jézusé. Észrevette azonban, hogy élete útján sokszor csupán egy pár lábnyom volt a homokban. Azt is felfedezte, hogy ezek az útszakaszok voltak élete legnehezebb, legszomorúbb időszakai.

Ez nem hagyta nyugodni a férfit, és megkérdezte felőle az Urat:

-     Uram, Te azt ígérted, hogy soha nem maradsz el tőlem, sem el nem hagysz engem. Azt mondtad, hogy ha egyszer úgy döntök, hogy követlek Téged, Te velem jössz végig az úton. De most, ahogy visszatekintek életemre, a legnehezebb időszakokban csak egy pár lábnyomot látok. Nem tudom megérteni, miért van az, hogy amikor a legnagyobb szükségem lett volna Rád, éppen akkor hagytál magamra!

Jézus így válaszolt:

-     Fiam, szeretném, ha tudnád, hogy szeretlek téged, és sosem hagynálak el. Nézd csak meg még egyszer azokat a lábnyomokat: A nehézségeid és szenvedéseid idején enyémek voltak azok a lábnyomok. Én hordoztalak téged.



Bizonyosak lehetünk benne, hogy amikor az élet nehéz időszakain megyünk keresztül, Isten mindig velünk van. Soha ne kételkedj a jelenlétében, akkor sem, ha az adott pillanatban nem érzed vagy látod Őt. Ő megtartja szavát: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsid 13,5).







Ed il Signore rispose:
"Figlio mio, Io ti amo e ti dissi che sarei stato
con te durante tutta il tuo cammino
e che non ti avrei lasciato solo
neppure un attimo,
e non ti ho lasciato...
i giorni in cui tu hai visto solo un'orma
sulla sabbia,

sono stati i giorni in cui ti ho portato in braccio".







Da antwortete er:
"Mein liebes Kind, ich liebe dich und werde dich nie allein lassen, erst recht nicht in Nöten und Schwerigkeiten. Dort wo du nur eine Spur gesehen hast, da habe ich dich getragen."

The Lord replied: 
"My precious child, I love you and would never leave you. When you saw only one set of footprints, that was when I carried you."


7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a történet, nekem is az egyik legkedvesebb...
    Szép hímzést választottál!
    Áldott Pünkösdöt kívánok!

    VálaszTörlés
  2. gyönyörű példázat...lesz a kép gyönyörű...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ....Jó hogy itt vagy!!!!!Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  4. Questo racconto lo amo tantissimo in effetti tante volte pensiamo di essere soli ad affrontare i momenti bui della nostra vita ... forse non abbiamo il coraggio di ascoltare .... un ricamo meraviglioso ... complimenti.... e grazie per il tuo bellissimo commento ... un abbraccio
    giusi

    VálaszTörlés